Otsib...
neljapäev, 2. oktoober 2014

Windows 10 Tehnical Preview

Nonii käes on aeg kus saame täpsemalt rääkida uuest Microsofti operatsioonisüsteemist või siis vähemalt selle esimesest ametlikust prooviversioonist. Seekord tegi Microsoft kõigile väikese ninanipsu ja oodatud Windows 9 asemel tuldi välja hoopis Windows 10-ga.

Kõigil kellel huvi katsetada esimest versiooni Windows 10-st saab selle alla laadida siit: Windows 10

Aga lähemalt asja juurde. Kaua oodatud Start menüü on tagasi oma vanas headuses ja metro uuendustega. Ehk siis paremale poole äärele on juurde poogitud metro appide live kastikesed. Kõik vajalik on olemas ning lisaks on võimalik muuta start menüü kuju hiirega seda venitades ülesse või alla.

Nii siis on Start menüü kõrvale ilmunud kohe uus otsingutööriist. Kasutab bing otsingumootorit interneti jaoks ja samal ajal saab ka arvutis olevaid asju otsida. Tobe on see, et arvutist otsimiseks on start menüüs olemas ka tavapärane otsingu lahter. Kõlakad räägivad et lõppversioonil on seal olemas tegelikult "Cortana".

Kui nüüd taskbaril edasi liikuda näeme veel ühte uut ikooni nimega "task view". See koosneb kahest funktsioonist, millest esimene on meile kõigile tuttav avatud programmide nimekirja kuvamine. Uuenduseks on nüüd see, et saame luua mitmeid erinevaid töölaudu, kus on avatud erinevad programmid.

Command prompt on õppinud ära mõned uued nipid nagu Ctrl+C ja Ctrl+V. Lisaks saab muuta tausta läbipaistvust. Tekkinud on mõningad uued ikoonid ja File Explorer-i saanud natukene värskema ilme. Ega siin muud kui tuleb oodata mida toob endaga kaasa järgmine Build. Seniks aga kõik huvilised proovige järgi milline saab olema tulevane Windows.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

 
Back to top!