Otsib...
kolmapäev, 4. november 2015
kolmapäev, november 04, 2015

Miniarvutid: koduarvutite teine tulek

Uus tulemine kodukasutajate suunas on nö. miniarvutid ehk siis mälupulga või nutitelefoni suurused arvutid. Nende arvutite puhul on viimase kahe aasta jooksul tehtud tõsist tööd nii hinna, kui ka jõudluse suunal. Hinnad algavad seal 100 euro juurest ja kui jõudluses mingisugune paralleel tuua siis on socket 775 protsessorite  keskmisel tasemel. Kellele see midagi ei ütle siis interneti arvutiks on jõudlust ilusti.

Kõiki neid arvuteid veavad Inteli protsessorid kas siis Bay-Trail või uuemad Cherry-Trail mudelid. Nagu tavaks on nendel sisse ehitatud ka Intel HD graafika, mis võimaldab kõiki tavapäraseid operatsioone teha.



Nüüd kui üldjoontes mudelitest rääkida, siis ühine näitaja on nagu eelpool mainitud Intel protsessor, 2GB RAM ja vastavalt mudelile 16/32/64GB kettaruumi. Osadel mudelitel on veel olemas ka sisseehitatud akud. Ühesõnaga tegemist on kui kaasaskantava miniarvutiga mille kasutamiseks vajad vaid ekraani, hiirt ja klaviatuuri. Mis veelgi parem kõikidel mudelitel on tasuta kaasas ka windoes 8.1 või windows 10 operatsioonisüsteem.

Eraldi mudelid, mis on hetkel turul silma jäänud:




 

0 kommentaari:

Postita kommentaar

 
Back to top!