Otsib...
laupäev, 7. november 2015

Windows Phone 10: Microsofti teine võimalus

Nüüd, kui Windows 10 on arvutitele ja tahvelarvutitele mõned kuud ametlikult väljas on järg ootamas kas telefone. Kes pole varasemalt Windows´i telefoni kasutanud siis on ilmselt kõik uus ja tundmatu, kuid vanadele kasutajatele saame jagada infot mis on muutunud võrreldes windows 8.1-ga.

Aga nüüd asja juurde. Selle kuu lõpus (November/2015) peaksid turule tulema esimesed uued Microsofti telefonid, mis töötavad Windows Phone 10 operatsioonisüsteemiga ja enne aasta lõppu lubatakse ka uuendusi hetkel turul olevatele telefonidele. Küll mitte nüüd kõigile, kuid vähemalt kõigile millel vähemalt 8GB mälumahtu on.

Ollen nüüdseks paar päeva kasutanud kõige viimast verisooni (10581) võin teha esialgse kokkuvõtte. Süsteem on viimaks ometi jõudnud sellisele kaugusele, et seda on nauditav kasutada. Kõik on ilus ja kiire ning võrreldes eelmise versiooniga on lisandunud uusi valikuid ja uuendatud rakendusi.

Microsoft Edge - kui arvuti versioon ei ole mulle veel suurt muljet avaldanud, siis telefoni rakendus on võrreldes oma eelkäijaga kordi kiirem ja parem. Menüüd on tehtud lihtsamaks ja muudetud nende asukohta käepärasemaks. Suurepärane tulemus.

Kaamera - kaamera rakendus on sammuti kiiremaks muutnud. Lisandunud on ka võimalus aegluubis videosid teha.

Sõnumid/Email -  Lõpuks ometi saab kirja saates lisada mitu faili/pilti korraga kirjale. Säästab kõvasti aega. Mõlemad rakendused on läbinud totaalse visuaalse uuenduskuuri.

Kiirseadete menüü - kiirseadete menüü on tehtud nüüdseks kaheosaliseks. Kiirvalikus on 4 kohta ja laiendades koguni 16 kohta. On lisandunud mitmeid vajalikke kiirvalikuid nagu näiteks taskulamp mille jaoks pidi varasemalt rakenduse installeerima.





Rakenduste pood - Rakenduste pood on vahest, et kõige olulisem koht Windowsi operatsioonisüsteemi edul. Poe rakendus on tehtud ringi ja nüüd töötab ka otsing normaalselt. Esialgu ringi vaadates aga uusi rakendusi eriti silma ei paistnud. Loodetavasti muutub see selleks ajaks, kui ametlikult windows phone 10 avaldatakse.

Siiski peab ära tooma ka negatiivsed pooled, milleks on hetkel piltide laadimine onedrive keskkonda. Ehks siis mitte laadimine. Tundub et rakendus on katki, kuigi see on normaalne sest tarkvara pole veel lõplik. Teiseks negatiivseks pooleks on ehk lukustusekraani isikupärastamise väikesed valikud. Enamik rakendusi ei suuda kuvada lukustuskuval midagi v.a ilm ja mõned veel. Ootaks vähemalt Microsoft Health rakenduselt sammude arvu kuvamist nagu seda tegi tänaseks suletud rakendus MSN Sport and Health.

Seniks aga edu kõigile ja head katsetamist julgetele ja ootamist nendele kes katsetada ei taha.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

 
Back to top!