Otsib...
kolmapäev, 10. detsember 2014
kolmapäev, detsember 10, 2014

HD Hacker aitab taastada rikutud ketta struktuuri.

Selleks, et ketast saaks kasutada operatsioonisüsteemi laadimiseks on vajalikud "Master Boot Record" (MBR), "Partition table" ja "Boot sector". Üldjuhul ei ole sul vaja teada mis need on ja mida nad teevad. Aga kui ühel päeval ilmub arvuti käivitamisel mustale taustale valge kiri "Boot MBR missing" hakkab see sind huvitama.


Endal on paaril korral ette tulnud sarnast probleemi kui sai katsetatud Linuxit ja mingil kahtlasel põhjusel "MBR" ka ühtlasi üle kirjutatud. Siis oli ainsaks abimeheks konsool ja "fix MBR" ning mõned muud käsuread.




HDHacker on pisike tööriist, millega on võimalik salvestada, parandada ja vaadata eelpool nimetatud seadeid. Siinkohal hoiatus neile, kes ei tea mis see programm teeb siis parem oleks eemale hoida. On väga lihtne oma toimiv arvuti muuta mittetoimivaks.


Mida me siis HDHacker programmiga peale saame hakata. Esiteks tuleks valida ketas mille infot soovime vaadata. järgmiseks tuleb valida sectorid kettal. Nr 1 on boot sector. Kui read nuppu vajutada siis kui näete esimestel ridadel tähtede kombinatsiooni ".RNTFS" on teada, et tegemist on NTFS failisüsteemiga. Lisaks on võimalik sectorite infot salvestada eraldi failina. See annab võimaluse hiljem taastada rikutud failid ning saada arvuti jällegi töökorda.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

 
Back to top!