Otsib...
neljapäev, 13. august 2015

Windows 10 arvutitel väljas ja varsti ka telefonidel

Nonii vahepeal on palju vett merre voolanud ja ka Windows 10 välja tulnud. Esimene suur vaimustus on jõudnud üle minna ja asendunud pigem keskpärase hinnanguga. Kõik nagu töötab ja saab asju ajada aga midagi revolutsioonilist ka ei ole. Uus stardimenüü on tore, kuid kogu windows store teema on niivõrd toores, et hetkel ei näe sellel mingit mõtet. Esiteks rakendusi on väga vähe ja need avanevad võrreldes traditsiooniliste programmidega ikka väga aeglaselt. Minu kasutamise juures ei leia ka korralikku mõtet paremal serval oleval "Action Centeril" mis peaks siis erinevaid teavitusi kuvama.


Aga on veel kaks asja mis on eriti häirivad. Esiteks kui windows on inglise keelne, siis installeeritud rakendused kuvatakse eesti keeles ja samamoodi tuleb ka otsingus eesti keeles neid otsida. Teine tobedus on "settings" rakendus, kuid samas on alles jäetud ka vana hea "control panel". Milleks dubleerida kohti, kus seadeid muuta? Aga eks aeg näitab sest hetkel on juba kaks parenduste paketti väljastatud Microsofti poolt ja ilmselt on neid tulemas veelgi. Igal juhul on mõistlik uuendada oma vana Windows uue vastu.



Windows 10 telefonidele on samamoodi tulemas selle aasta jooksul.See on üsnagi põnev ootamine, kuna ükskõik milliseid uuendusi seal välja tuuakse siis kõige enam ootavad kõik windows phone sõbrad just rakenduste poe edenemist. Microsoft on proovinud kõvasti promoda uusi uniersaalseid rakendusi, mida saab kasutada nii telefonis, kui ka arvutis. Lisaks on oluliselt lihtsamaks tehtud Androidi ja iOS rakenduste konventeerimine windows phone´le.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

 
Back to top!