Otsib...
esmaspäev, 24. veebruar 2014
esmaspäev, veebruar 24, 2014

iOS, Android või Windows Phone?

Olen pikalt mõlgutanud mõtteid teemadel iPhone/iOS, Android või Nokia/Windows Phone. Selge see, et Apple on suhteliselt niši toode ja küllalti kulukas. Ei vaidle üldse vastu, et telefon ja iOS töötavad käsikäes üsna edukalt. Iseasi on kas see koostöö on hinnatud õigele väärtusele. Ilmselt on hinnapiir talutab, sest müüginubrid räägivad enda eest.
iOS peaekraani evolutsioon
Kui nüüd vaadelda Androidi, mis on turu osakaalu vaadates kõigist peajagu üle, saame hoppis teistsuguse pildi. Süsteem on ehitatud paljude erinevate tootjate seadmete tarvis ja siin tulebki probleem. Universaalne asi ei saa kunagi olla sama hästi optimeeritud, kui spetsiaalne tööriist. Android kasutab ebergiat palju rohkem ja ka nõuab võimsamaid seadmeid. Selle eest on olemas väga palju rakendusi, mis teevad seadme kasutamise kasulikuks. Lisaks on ka optimeeritud versioone Androidist (Cyanogenmod), kus kõik ebavajalik on eemaldatud. Selle kasutamisel on aga alati ka omad riskid. Tava Androidi telefoniga on vähemalt vaja 1GB RAM, et mõistlikult rakendusi kasutada. Seda vähemalt alates 4.1.2 versioonist. Vastasel juhul seade uimerdab hullumööda.
Android 4.4 KitKar
Nonii ja nüüd jõudsimegi Nokia ja Windows Phone juurde. Algselt olid kõik väga skeptilised selle koosluse üle, kuid asjata. Tavakasutaja jaoks ideaalne operatsioonisüsteem, kuna menüüd on mõnusalt lihtsad, telefoni saab kätte soodsa hinna eest, sest WP ei nõua just väga kõva jõudlust. Näiteks 512MB RAM-i on igati piisav. Tänu optimeeritusele on ka akuaeg pikem, kui Android´i puhul. Miinuseks on kindlasti rakenduste vähesus, kuid üha enam paraneb see olukord. Siinkohal on kõvasti tööd teinud ka Nokia ise, kes annab telefoniga kaasa tasuta navigatsiooni rakenduse, mis töötab ka ilma interneti/andmesideta.
Windows Phone 8 ja Here Drive
Kui nüüd vaadata rahakoti vaatevinklist, siis iOS võime koha maha kanda ja sõelale jääks Windows Phone ning Android. Kui nüüd arvestada, et Android nõuab seadmest palju enam peame ikka arvestama suurem summaga kui Windows Phone korral, sest odavate Android seadmetega on tõsine piin miskit teha. Seetõttu minu vaatevinklist jääkski ainult Windows Phone valikusse. Ainuke miinus on asja juures siiski rakenduste ja seadete vähesus. Kui kasutad spetsiaalseid rakendusi ja vaja enam seaded kui tavakasutaja on mõistlik vaadata siiski Android´i või iOS platvormi poole.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

 
Back to top!